MAN - Vaihtoautot

Audi ja 5G-teknologian edelläkävijä Ericsson ovat julkistaneet suunnitelmansa kokeilla ensimmäisenä maailmassa 5G-teknologiaa autojen valmistuksessa. Yhteisprojekti on ensimakua siitä, miten salamannopeat verkkoyhteydet mullistavat valmistavan teollisuuden prosesseja jo lähivuosina.

Audi ja Ericsson ovat aloittaneet Audin pääkonttorilla Saksan Ingolstadtissa sarjan toimintoja, jotka selvittävät 5G verkon hyödyntämisen mahdollisuuksia autoteollisuudessa. Audi ja Ericsson ovat allekirjoittaneet aiheesta aiepöytäkirjan. Tulevien kuukausien aikana molempien yhtiöiden asiantuntijat tekevät kenttätestejä Audin teknisessä keskuksessa Gaimersheimissa, Saksassa.

Lähivuosina aktivoituva 5G lisää mobiiliyhteyksien suorituskykyä vastaten kuluttajien ja teollisuuden tulevaisuuden tarpeisiin. Liiketoiminta- ja tuotantomalleja mullistava 5G-teknologia tarjoaa myös kuluttajille paremman ja nopeamman laajakaistakokemuksen.

(Ilmatieteen laitos ja VTT ovat Sodankylässä kehittäneet 5G-tekniikalla mm. tieverkon sää-, keli- ja kitkatietojen ajantarkkaa automaattista välitystä kulloisellakin tieosuudella kulkevalle tieliikenteelle. Toim.huom.)