MAN - Vaihtoautot

Hiab on tehnyt sopimuksen kuormausnosturiyhtiö Efferin ostamisesta CTE Groupilta 50 miljoonalla eurolla. Efferin hankinnan myötä Hiab saa lisäystä kuormausnosturitarjontaansa ja laajentaa raskaiden nostureiden valikoimaansa etenkin yli 100 tonnimetrin segmentissä. Siirryttyään Hiabin omistukseen Effer jatkaa toimintaansa omalla tuotemerkillään ja omaa jakeluverkostoaan käyttäen. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää, jonka arvioidaan tapahtuvan vuoden 2018 toisella vuosipuoliskolla. Efferin tulos yhdistetään Hiabiin hyväksyntäpäivän jälkeen.

 

Vuonna 1965 perustetulla Efferillä on yli 50 vuoden kokemus nivelpuomisten nostureiden kehittämisestä ja valmistamisesta. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu 3-300 tonnimetrin nostokapasiteetin ajoneuvonosturit, erityistarkoituksiin suunnitellut ajoneuvonosturit ja laivanosturit. Efferin pääkonttori on Minerbiossa, Italiassa, ja sen henkilöstöön kuuluu noin 400 työntekijää. Jakeluverkostossa on yli 100 jälleenmyyjää 60 eri maasta. Efferin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 71 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 6,1 miljoonaa euroa.

Hiab aloitti vuonna 2016 HIAB-kuormausnostureiden perusteellisen uudistamisen ja valikoiman laajentamisen tavoitteenaan tulla markkinoiden nykyaikaisimmaksi nosturivalmistajaksi. Viimeisin uudistus, joka tehtiin kevyen sarjan kuormausnosturivalikoimaan, julkistettiin toukokuussa 2018.