Scania 70 vuotta Suomessa

Vinkkejä. renkailla askarteluun
Keräsimme neljä hauskaa ideaa, joita soveltamalla jokainen voi askarrella vanhoista renkaista hyödyllisiä tarve-esineitä kesämökille tai puutarhaan. Askartelutaitoja enemmän tarvitset rohkeaa ja hyvää kesämieltä sekä tietenin aikaa!

Viljelytorni perunoille
Täytä vanha rengas kompostilla ja istuta siemenperunat. Kun versot näkyvät, lisää päälle toinen rengas ja peitä se lasilevyllä. Toista tekniikka, kun versot jälleen näkyvät. Näin voit saada jopa neljää kerrosta mukuloita. Käytettyyn pinta-alaan nähden sadosta on lupa odottaa jopa parempaa kuin avomaalla!

Pihakeinu
Vanhasta autonrenkaasta valmistettu pihakeinu on kierrätystuotteiden yksinkertainen klassikko. Yksinkertaisimmillaan keinu syntyy sitomalla vahvaa köyttä pystyyn asetetun renkaan yläreunaan ja sitomalla toinen pää vahvaan puunoksaan. Vaihtoehtoisesti voit porata kaksi reikää noin 20 senttimetrein päähän toisistaan renkaan sivuseinämään molemmille puolille, pujottaa köydet läpi ja ankkuroida ne tukevalla solmulla renkaan sisäpuolelle.

Kukkateline
Kätevä kukkateline syntyy, kun nostat käytöstä poistetun autonrenkaan pystyasentoon ja täytät sen alaosan kukkamullalla. Voit kiinnittää renkaan amppelimaisesti roikkumaan narulla, tai vaihtoehtoisesti poraamalla yläosan sivuseinämään reiän ripustuskoukkua varten. Tyylikäs lopputulos syntyy, kun aloitat projektin maalaamalla renkaat haluamallasi värillä!

Terassipöytä
Saat valmistettua kätevän terassipöydän kahdesta autonrenkaasta. Aseta renkaat päällekkäin ja poraa vastakkain asetettujen renkaiden sivuseinämiin neljä reikää. Yhdistä renkaat toisiinsa pultilla, mutterilla ja aluslevyillä. Mittaa renkaan sisähalkaisija, sahaa pistosahalla pyöreä levy esimerkiksi vanerista ja kiinnitä se neljällä ruuvilla ylemmän renkaan päälle. Halutessasi voit teettää vielä lasilevyn lasisepällä ja maalta renkaat suosikkivärilläsi!