TIP-Trailer services

K-ryhmä ja IONITY tuovat Suomeen kolme huippunopeaa suurteholatausasemaa sähköautoille. Markkinoiden tehokkaimmat latausasemat tulevat K-ryhmän kauppapaikkojen yhteyteen Helsingistä Turun, Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille. Suurteholatausasemat ovat osa IONITY:n Euroopan laajuista latausverkostoa ja ne täydentävät aiemmin kesäkuussa julkaistua uutta K-Lataus-verkostoa.

Suurteholatausasemat tarjoavat sähköautoilijoille 350 kW:n lataustehon. Se tarkoittaa, että 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan, kun ladattava sähköauto hyödyntää koko lataustehoa. Nykyiset pikalaturit tarjoavat 50 kW:n lataustehon. Kaikilla kolmella suurteholatausasemalla on latauspiste neljälle autolle.

IONITY on Volkswagenin, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, jonka tavoitteena on rakentaa tehokas, kattava ja helppokäyttöinen sähköautojen suurteholatausverkosto läpi Euroopan. Latausverkostoon rakennetaan noin 400 suurteholatausasemaa vuoteen 2020 mennessä. Ne toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla ja tukevat monen eri merkin sähköautoja.

- K-ryhmä haluaa tuoda uuden ajan liikkumisen jokaisen suomalaisen ulottuville. Kauppapaikkojemme yhteyteen tulevat latauspisteet sulautuvat ylivoimaisen hyvin osaksi asiakkaidemme arkea. Olemme todella iloisia siitä, että ryhdymme yhteistyöhön IONITY:n kanssa. Sen myötä voimme tarjota sähköautoilijoille mahdollisuuden nopeaan ja tehokkaaseen lataamiseen vilkkaimmilla moottoriteillä, joilla ajetaan pitkiä välimatkoja. Samalla Suomi pääsee osaksi IONITY:n yhtenäistä koko Euroopan kattavaa suurteholatausverkostoa, Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman kiteyttää.

Tarkat suurteholatausasemien sijainnit ja rakennusaikataulu julkaistaan myöhemmin.