TIP-Trailer services

ZF on yhdessä E-go Mobile start-up yrityksen kanssa kehittänyt sähkötoimisen autonomisen pikkubussi/pakettiauton E-go Mover'n sarjatutotantovaiheeseen. Sarjatuotannon on määrä alkaa vuonna 2019. Tuotannon määrä on alusta lähtien suunniteltu viisinumeroiseksi ja jatkossa miljoonaksi ajoneuvoksi vuodessa.

E-go Mover on 4,5 metriä pitkä eli SUV-tyyppisen henkilöauton mittainen. Siihen mahtuu enimmillään 15 matkustajaa. Sähkötoimisena kaupunkibussina se kulkee äänettömästi ja ilman päästöjä jopa 10 tuntia/lataus. Matkustajakuljettimena sen hinnaksi arvioidaan noin 60 000 euroa.

ZF odottaa tulevina vuosina maailmanlaajuisesti rajua kysynnän kasvua pienelle autonomiselle kaupunkibussille ja jakeluautolle. E-go Mover on ensimmäinen sarjavalmistuskypsä kaupunkiajoneuvo lajissaan, ZF-johtaja Wolf-Henning Scheider sanoo. ZF toimittaa siihen  sähkövoimalinjan, ohjauksen ja jarrujärjestelmän sekä muita ajotoimintoja. Samalla se on ZF:n sähköjärjestelmäosaamisen esittelijä laajemmalle asiakaskunnalle ajoneuvo- ja logistiikka-alalla.

(Vogel)