TIP-Trailer services

Webasto Group on laajentanut toimintaansa ostamalla AeroVironmentin Efficient Energy Systems (EES) -segmentin 35 miljoonalla dollarilla. EES:n toiminta keskittyy sähköautojen lataukseen ja testaukseen, joten hankinta on merkittävä panostus Webaston pitkän tähtäimen sähköisen liikkumisen strategiaan.

AeroVironmentin EES-segmentin hankkiminen on osa Webaston kaksoisstrategian toteuttamista. Kaksoisstrategian päämääränä on paitsi vahvistaa yrityksen nykyisiä liiketoiminta-alueita, kuten lämmittimiä ja kattoluukkuja, niin myös etsiä uusia mahdollisuuksia toiminnan monipuolistamiseksi. Uusimpana aluevaltauksena Webasto on panostanut vahvasti sähköautojen latausjärjestelmien kehittämiseen.

Tunnettu lämmitinvalmistaja valikoitui sopivaksi ostajaksi AeroVironmentin EES-liiketoiminnalle, sillä Webaston sähköisen liikkuvuuden strategia oli hyvin pitkälti linjassa EES:n näkemyksen kanssa. Webasto on myös panostanut viime aikoina rutkasti sähköautoiluun ja latausasemien kehittämiseen, joten EES:n sähköautojen lataus- ja testaustoiminnan hankinta oli yritykselle luontevaa.

Alkuvuodesta 2018 Webasto toi Suomen markkinoille ensimmäisen sähköautojen kotilatausasemansa, Webasto Puren.