TIP-Trailer services

Viidennen sukupolven Opel Combo Cargon kuvat on julkistettu. Ulkomitoiltaan kompaktin auton 4,4 m3:n tavaratilaan sopii kaksi eurolavaa ja sen kantavuus on 1 000 kg. Mallisto tarjoaa laajan valikoiman malleja lyhyestä 4,40 metrisestä pitkään 4,75-metriseen, saatavana kahden tai kolmen istuimen ohjaamolla. Kuormatila on parhaimmillaan 3 440 mm pitkä.

Combo Cargoon on saatavana monia innovatiivisia teknologioita ja jopa 19 avustinjärjestelmää, jotka helpottavat ajamista, pysäköintiä, tavaroiden tai henkilöiden kuljettamista. Combon voi varustaa muun muassa tunnistimiin perustuvalla sivusuojajärjestelmällä, joka helpottaa liikkumista pienellä nopeudella ahtaissa paikoissa, varoittaen kuljettajaa vaarasta osua esteeseen (kuten tolpat, kaiteet, seinät tai muut ajoneuvot).

Ammattilaiset, jotka tarvitsevat parempaa pitoa mudassa, hiekassa tai lumessa, voivat valita etuvetoiseen Comboon elektronisen IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmän ja erityisesti rakennustyömaakäyttöön suunniteltu alustan, joka sisältää 30 mm korotuksen jousitukseen, jäykemmät kallistuksenvakaimet eteen ja taakse, suuremmat pyörät ja muutetut iskunvaimentimien säädöt.

Takana oleva kamera näyttää myös eteenpäin ajettaessa 4-30 metrin alueen auton takana ja sitä voidaan siten käyttää digitaalisena taustapeilinä. Oikean puolen ulkotaustapeiliin asennettu toinen kamera parantaa näkyvyyttä edelleen. Kytkettäessä oikean puolen suuntavilkku näyttöön tulee näkymä oikealta sivulta, poistaen niin sanotun ”kuolleen kulman” ja parantaen siten merkittävästi kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta. Uutuus esitellään virallisesti Hannoverin tavara-autonäyttelyssä 19. syyskuuta 2018 ja tilauksia otetaan vastaan syyskuusta alkaen.

Kuljettajaa avustajien järjestelmien valikoimaan kuuluu myös muun muassa etutörmäysvaroitin jalankulkijatunnistuksella ja automaattisella hätäjarrutuksella, kaista-avustin, alamäkihidastin, mukautuva vakionopeudensäädin, kuljettajan vireystilan valvonta ja nopeusrajoitusmerkkien tunnistus.

Henkilöautosisaruksensa tavoin Comboon on saatavana tehokkaat ja taloudelliset moottorit nykyaikaisiin vaihteistoihin yhdistettyinä. Comboa on valmistettu neljän sukupolven ajan vuodesta 1987 alkaen. Ensimmäinen sukupolvi perustui Opel Kadettiin, kaksi seuraavaa vastaaviin Corsa-malleihin ja neljäs oli yhteistyön tulos Fiatin kanssa. Uusi, viides sukupolvi, on kehitetty täysin uudelle arkkitehtuurille Groupe PSA:n kanssa, joka on tavara-autojen markkinajohtaja.