TIP-Trailer services

ETSC:n (European Transport Safety Council) uusin raportti paljastaa, että EU:n teillä kuolee liikenneonnettomuuksissa 70 ihmistä päivässä, 500 kuolemaa/viikko. 25 250 ihmistä menetti henkensä liikenneonnettomuuksissa EU:ssa vuonna 2017.

Vaikka liikennekuolemien määrä väheni viime vuodesta 2%, vähenemä on neljässä vuodessa vain 3%. Se on paljon vähemmän kuin EU:n asettama vuotuinen tavoite -6,7%/vuosi aina vuoteen 2020.

EU-komissio julkisti viime kuussa sarjan toimenpide-ehdotuksia, joilla tavoitellaan 2000 liikennekuoleman vuotuista vähenemää EU:n teillä. Nyt odotetaan EU:n jäsenmaiden ja EU-parlamentin hyväksyntää ehdotetulle ohjelmalle.

ETSC peräänkuuluttaa liikenneturvallisuuden parantamisen nostamista pinnalle ja yleiseksi puheenaiheeksi EU-jäsenmaissa. Nyt kahden henkilön hengen vaatinut lento-onnettomuus saa mediaraportoinnissa enemmän palstatilaa kuin EU:n 70 ihmisen kuolema päivittäin tieliikenteessä.

EU:n ulkopuoilella olevien Euroopan maiden liikennekuolemien määrä on vielä pahempi kuin EU:ssa. Niiden teillä 96 ihmistä kuolee päivittäin tieliikenneonnettomuuksissa. Euroopassa kiuolee siten keskimäärin 166 ihmistä joka päivä tieliikenteessä. Se vastaa ison matkustajalentokoneen surmansyöksyä joka päivä.