MAN - Vaihtoautot

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Skanska Infra Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen maantien 724 parantamisesta Onkilahden kohdalla Vaasassa.

Skanska Infra Oy aloittaa hankkeen rakentamistyöt kesä-heinäkuun vaihteessa. Hankkeessa parannetaan maantietä 724 Onkilahden ja Palosaarentien risteyksen kohdissa. Maantie levennetään nelikaistaiseksi noin 1,5 kilometrin matkalta ja Palosaarentien liittymään toteutetaan eritasoliittymä. Urakassa parannetaan myös kevyen liikenteen yhteyksiä ja toteutetaan melusuojauksia.

Rakentamistyöt alkavat puuston poistolla ja raivaustöillä, jonka jälkeen aloitetaan Palosaaren risteyssillan kohdalla kiertoteiden rakentaminen. Kiertotie otetaan käyttöön heinä-elokuun vaihteessa, jonka jälkeen sillan rakentaminen risteyksessä alkaa. Palosaaren risteyssilta avataan liikenteelle kesällä 2019. Palosaarentien risteyssillan käyttöönoton jälkeen alkaa Peipposen alikulkukäytävän uusiminen.

Vuoden 2018 töihin kuuluu myös Vetokannaksen kevyenliikenteen ylikulkukäytävän ja Palosaarentien alikulkukäytävän rakentaminen. Hanke valmistuu pääosin syksyn 2019 aikana. Viimeistelytöitä ajoittuu myös seuraavalle vuodelle, ja hanke on kokonaisuudessaan valmis syyskuussa 2020.