Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Saksan Postin pienenä paikallisena kokeilutyönä alkanut sähköjakeluauton, Streetscooter'n, valmistus on parissa vuodessa kasvanut 20 000 Streetscooter sähköautoa vuodessa valmistavaksi autoteollisuudeksi.

30. toukokuuta 2018 avattiin Saksan Düren'ssä 10 000 Streetscooter Work ja Work L alustaa, pickup'ia, ja 4-8 m3 vetoista kaappiautoa  vuodessa valmistava tuotantolinja. Sillä kaksinkertaistuu alun perin Aachenin kaupungissa alkanut ja vuodessa 10 000 Streetscootterin valmistukseen kasvanut tuotanto. Uusi tehdas avaa 250 uutta työpaikkaa. Uusimpiin mallivaihtoehtoihin kuuluvat mm. kippilava ja kylmäkuljetuskaappi. Ford Transitista sähköautoautoksi tehty muunnos edustaa suurinta Streetscooter-mallivalikoimaa.

Saksan Postilla on omassa käytössä noin. 6000 Streetscooteria. Postin lisäksi Streetscooterin suurkäyttäjiin kuuluvat DHL sekä erikokoiset kaupungit, kunnat, kuljetusyritykset, energiayritykset, lentoasemat, catering-yritykset ja kauppaketjut Saksan lisäksi mm. Belgiassa, Hollannissa ja eräissä muissa maissa Euroopassa.

 Myös Englannin Milchman jakaa nyt maitoa Streetscooterilla

Brittilläinen Milk & More on ostanut 200 Streetscooter sähkö-jakeluautoa Saksan Postilta. Niillä jaetaan jatkossa perinteen mukaan aamuvarhaisella maito- ja tuoretuotteita äänettömästi ja ympäristöystävällisest kauppoihin ja kotitalouksille. Streetscooter jatkaa sähköajoneuvoilla maitoa jakavaa 1930-luvulla alkanutta Milchman-perinnettä.

 (Milloin nähdään Suomen Postilla ensimmäinen sähkö-Streetscooter jakeluajossa? Toim.huom.)