TIP-Trailer services

CORTEX-projekti vie itsestään ajavat autot maastoon ja erilaisiin sääoloihin; muta, sade, jää, lumi ja sumu – projektin tarkoituksena on varmistaa, että itseajavat autot pärjäävät kaikissa olosuhteissa. Osana projektia kehitteillä on 5D-tekniikka, joka yhdistää reaaliajassa akustiikkaa, videota, tutkaa sekä valon ja etäisyyden havainnointia (LiDAR). 5D-tekniikalla rikastettu data antaa autolle paremman käsityksen sen ympäristöstä. Tekoäly mahdollistaa sen, että itsestään ajava auto käyttäytyy älykkäästi, mahdollistaen ajamisen kaikissa maasto- ja sääolosuhteissa.

Jaguar Land Rover kehittää sekä täysin itseajavia sekä osittain itseajavia ajoneuvoteknologioita, tarjoten asiakkaalle mahdollisuuden valita eri automaation tasoista. Tämä projekti muodostaa osan yhtiön visiosta luoda itsestäänajavien ajoneuvojen malliston, joka pärjää markkinoiden parhaiten erilaisissa oikean elämän haasteissa, tie- ja maasto-olosuhteissa ja säässä.

CORTEX kehittää uutta algoritmiteknologiaa, sensoreiden optimointia sekä fyysistä testaamista Iso-Britannian haastavissa maastoajo-olosuhteissa. Mukana projektissa on Birminghamin yliopisto, jolla on osaamista autonomisten alustojen tutkista ja tunnistimista sekä Myrtle AI teköalystä ja koneoppimisen asiantuntemusta.