TIP-Trailer services

Neste ja Telia kehittävät ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin liikenteessä uudenlaisella yhteistyöllä. Yhteistyön tarkoituksena on vastata kasvavien kulutustarpeiden, digitalisaation ja päästöjen vähentämisen liikenteelle luomiin haasteisiin.

Yhteistyön ensimmäinen konkreettinen ratkaisu on raskaalle liikenteelle suunnattu Neste SmartTruck -palvelu. Se mahdollistaa yrityksille yhden käyttöliittymän kautta erilaisia sovelluksia kuten polttoaineen kulutuksen optimoinnin, ajopiirturin tietojen siirron automatisoinnin ja ammattiautoilijalle kehitetyn mobiilitankkauksen. Mobiilitankkaus nopeuttaa tankkaamista ja tekee siitä entistä turvallisempaa, kun maksamiseen ei vaadita erillisiä kortteja tai käteistä. Lisäksi palvelun tarjoama GPS-paikannus auttaa kaluston hallinnassa sekä ajojen suunnittelussa ja toteutuksessa.

- Neste SmartTruck -palvelun on tarkoitus toimia tulevaisuuden alustana yhä uusille ominaisuuksille ja sovelluksille. Se on ensimmäinen yhteinen askel kohti uudenlaisia palveluita. Raskaan liikenteen digitalisointi on vasta alkanut, ja mikä vain on mahdollista esimerkiksi turvallisuuden parantamisen saralla. Yksi erittäin mielenkiintoinen avaus on EEE Innovationsin, Liikenneviraston ja Trafin hanke raskaan liikenteen valjastamisesta säätietojen keräämiseksi ja tieturvallisuuden parantamiseksi, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen kertoo.