Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Nissan on aloittanut uudistetun Nissan e-NV200 -pakettiauton maailmanlaajuiset asiakastoimitukset Barcelonan tehtailta, vastaten näin täyssähköisen pakettiauton kasvaneeseen kysyntään. Kaiken kaikkiaan peräti 4 600 tilausta on otettu vastaan myynnin alettua vuoden alussa.

Nissanin Barcelonan-tehtailla valmistettava uudistunut malli on saanut entistä pidemmän toimintamatkan uuden 40 kWh:n akun ansiosta. Nissan NV200 -pakettiauton ominaisuudet yhdistyvät e-NV200:ssa kaikkien aikojen myydyimpään täyssähköautoon, Nissan LEAF:iin.

Uuden sukupolven pakettiauto edistää pyrkimyksiä vähentää kaupunkikeskustojen päästöjä ja tarjoaa yrityksille ja ammattiautoilijoille mahdollisuuden käyttää täyssähköistä autoa lähijakeluihinsa.

- Päästötön liikenne on kaupunkikuljetusten tulevaisuutta, samoin kuin puhtaampi ja tehokkaampi lähijakelu. e-NV200 ja sen huomattavasti pidentynyt toimintamatka ovat aktiivisesti tuomassa tätä tulevaisuudennäkymää lähemmäksi todellisuutta, sanoo Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe.

Nissan e-NV200, joka oli viime vuonna Euroopan myydyin sähköpakettiauto, on valmistettu Nissanin Barcelonan-tehtailla maailmanlaajuisille markkinoille vuodesta 2014 lähtien. Ensimmäistä versiota myytiin maailmalla 18 000 kappaletta, ja uudistetun version toimitukset Eurooppaan ja Hong Kongiin on nyt aloitettu. Japanin toimitukset alkavat seuraavana.

Uusi 40 kWh:n akku pidentää toimintamatkaa, ja sen ansiosta asiakkaat voivat saavuttaa sillä jopa 301 km:n toimintamatkan (kaupunkiajon WLTP-sykli) yhdellä latauksella. Tämä tarkoittaa jopa 60 prosentin lisäystä ensimmäisen sukupolven versioon verrattuna. Entistä laajempi eurooppalainen CHAdeMO-pikalatausverkosto edistää myös aiempaa pidempiä päivittäisiä toimintamatkoja.

Nissan e-NV200:sta on valittavissa kaksi korimallia; pakettiauto ja e-NV200 Evalia -tila-autoversio. Molemmissa versioissa on monipuolisesti muuntautuvat sisätilat, jotka mahdollistavat erilaiset säilytysratkaisut ja istuinjärjestelyt asiakkaan tarpeiden mukaan. 4,2 kuutiometrin kuormatilan ansiosta autossa on tilaa kahdelle standardilavalle tai max. 742 kg:n kuormalle.

Nissan e-NV200 Evalia on ainoa Euroopan markkinoilla myytävä täyssähköinen, 7-paikkainen pakettiauto.

Suomessa Nissan e-NV200 –pakettiauto maksaa alkaen 35 191 € (sis. ALV ja verot) ja Nissan e-NV200 Evalia alkaen 42 806 € (sis. ALV ja verot).

Nissanin Barcelonan-tehtaalla ei valmisteta ainoastaan e-NV200-sähköpakettiautoja, vaan sen tiloissa kootaan myös uusia 40 kWh:n akustoja.

Uudistetun e-NV200:n lisäksi Nissanin Barcelonan tehtailta tulevat myös pickup-autot Nissan Navara, Renault Alaskan ja Mercedez-Benz X-Class. Tehdas aloitti toimintansa vuonna 1983, ja se työllistää yli 3 000 henkilöä.