Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Ruotsin poliisi pysäytti 23.3. Lernackenissa klo. 03:28 hollantilaisen rekan, jonka perävaunuun oli sijoitettu gps-lähetin. Lähetin kertoo sen omistajalle tarkkaan, missä perävaunu kulloinkin kulkee ja sijaitsee. Se sai poliisin epäilemään, että perävaunussa oli piilotettuna jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Perävaunusta löytyikin 499 kg kannabishartsia, 111 kg amfetamiinia, 42 kg kannabista, 6 kg kokaiinia ja 5 kg MDMA-ekstaasia jaettuna viidelle eri lavalle. Huumeiden arvoksi laskettiin n. 90 miljoonaa Ruotsin kruunua. 

67-vuotiaan hollantilaisen kuljettajan taskusta löytyi hollanninkielinen lappu, jossa luki: "Kööppenhamina-Malmö. Odota OK:ta. Yritä ylittää raja klo. 04:00". Entinen ratsastuskoulun omistaja, nyt Espanjassa asuva kuljettaja kertoi saaneensa tehtäväksi ajaa kuorma-auto Osloon. Miehen todettiin omistaneen perävaunun, joka aikaisemmin napattiin Norjassa kuormassaan huumausaineita.

Hollantilaisen ajaman vetoauton omistaja on eri kuin sen vetämän perävaunun omistaja. Poliisi ei ole tavoittanut kumpaakaan omistajaa. Yhdistelmän arvoksi arvioidaan miljoona kruunua.

- Näin toimii järjestäytynyt rikollisuus, tullin rikosselvittäjä Cyris Stewart kommentoi.