Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Toyota Material Handling Europe investoi voimakkaasti materiaalinkäsittelyn teknologiaan ja digitaalisuuteen. Osana teknologiaohjelmaa Toyota on aloittanut yhteistyön Microsoftin kanssa.

Trukkien ja materiaalinkäsittelylaitteiden liitettävyys ja digitaalisuus ovat olleet osa Toyotan tuote- ja palveluvalikoimaa jo vuosien ajan. Yhtenä esimerkkinä yhteistyöstä Toyota ja Microsoft ovat kehittäneet innovatiivisen T-Stream-ohjelmiston huoltomekaanikoiden käyttöön. Telematiikan sekä visuaalisen ja helppokäyttöisen T-Stream-järjestelmän avulla mekaanikot saavat trukeista tietoa, jonka avulla mekaanikko voi suorittaa ennakoivaa huoltoa ja ehkäistä äkillisiä vikaantumisia.

Toyota ja Microsoft tekevät tiivistä yhteistyötä myös tekoälyn soveltamisesta trukkikäytössä. CeMAT:n yhteydessä Digital Factory 2018-messuilla esiteltiin “trukkidrone”, joka kulkee itsenäisesti varaston lattiapinnalla. Trukkidrone havainnoi ja oppii nopeasti ympäristön, kulkureitit, esteet ja varastopaikat. Jos varastossa on useita tälläisiä laitteita, niin ne osaavat sujuvasti opettaa toinen toisiaan langattoman viestinnän avulla. Sovellus voidaan viedä jopa niin pitkälle, että tulevaisuudessa ei välttämättä tarvita varastonhallintajärjestelmiä (Warehouse Management Systems, WMS), sillä trukkidronet osaavat ohjata varaston toimintaa itsenäisesti.