TIP-Trailer services

Motonet lisää asiakkaidensa käyttöön sähköautojen latauspalvelun, Motolatauksen. Tavoitteena on seuraavien vuosien aikana asentaa sähköautojen latauspisteet lähes jokaisen Motonetin yhteyteen. Motolataus-pisteet ovat nyt toiminnassa kuuden tavaratalon yhteydessä.

Latauslaitteita on kahdenlaisia: pikalatureita (DC) ja asiointilatureita (AC). Molemmista laitteista lataaminen on Motonetin kanta-asiakkaille veloituksetonta tunnin ajan 31.5.2018 saakka. Pikalataus muuttuu maksulliseksi kaikille 1.6.2018 (Kanta-asiakkaat: 10cent/kWh, ei Kanta-asiakkaat: 20cent/kWh), mutta asiointilatauksessa kanta-asiakkaille tunnin ilmainen etu säilyy toistaiseksi. Muiden kuin kanta-asiakkaiden tulee ostaa latauslipuke käyttääkseen latauslaitteita. Toistaiseksi latauslipukkeet ovat kertakäyttöisiä ja niillä voi ladata maksimissaan yhden tunnin, joko asiointilaturissa tai pikalaturissa.

Asiointilataus mahdollistaa kaikkien ladattavien autojen lataamisen käyttäjän omalla latauskaapelilla. Pikalatausta voidaan tehdä pääsääntöisesti täyssähköautoille. Motonetin yhteistyökumppani latausjärjestelmän toteuttamisessa on Plugit Finland Oy.

Alkuvaiheen Motolataus-pisteet ovat käytössä seuraavissa paikoissa: Helsinki, Roihupelto (AC), Kerava (AC), Espoo, Lommila (AC ja DC), Joensuu (AC ja DC), Mikkeli (AC ja DC) sekä Kokkola (AC ja DC).