TIP-Trailer services

Bosch jätti 4038 uutta patentti-ilmoitusta Saksan patenttivirastolle DPMA:lle vuonna 2017. Seuraavina olivat Schaeffler, 2383, ja Ford 2047 ilmoituksella. BMW, Daimler, Audi, ZF, GM ja VW valloittivat seuraavat sijat. Kuljetusala jätti yhteensä 11 469 patentti-ilmoitusta ja oli toimialana selkeä ykkönen Saksan patenttitilastoissa 2017.

Polttomoottoreita koskevat patentti-ilmoitukset vähenivät 1,4% edellisvuoteen verrattuna vaikka Saksasta ja Koreasta tulleet ilmoitukset lisäänyivät 15 ja vastaavasti 23%. Muualta kuin Saksasta tulleiden ilmoitusten osuus oli 50,3%.

Suurimman patentti-ilmoitusryhmän muodostivat tuotantokustannuksiin ja moottorien käyttöön keskittyvät ilmoitukset. Kärjessä olivat SCR-päästö- ja katalysaattoriteknologiaan, polttoainesäiliöön, letkuihin ja johtoihin, suuttimiin ja pumppuihin liittyvät kehitelmät.

Hybridivoimansiirtoa koskevat ilmoitukset vähenivät 11,4%. Tärkeä kohde uusille ilmoituksille oli polttomoottorin kytkeytyminen vetoon ja siitä pois. Myös plug-in hybridien akkujen latautumiseen ja informaatioteknologiaan liittyvät uudet kehitelmät olivat vahvasti edustettuina.

Täyssähkö-ajoneuvojen kohdalla uusien patentti-ilmoitusten määrä väheni 6,6%, mutta saksalaisten ilmoitusten määrä kasvoi edellisvuodesta 14,9%. 

(Vogel)