TIP-Trailer services

Kuorma-autonkuljettaja pidätettiin kiemurtelevasta ajosta muuta liikennettä vastaan väärällä puolella moottoritietä 7.4. Landskronan liepeillä E6 moottoritiellä. Kuljettajan verenalkoholiksi todettiin 1,36 promillea. Kuljettajaa rangaistiin 6 kuukauden vankeudella oltuaan pidätettynä heti tapahtumasta lähtien.

Moisissa tapauksissa ei ole tavallista, että kuljettaja menettää vapautensa heti tutkintavaiheessa. "Halusimme varmistaa, ettei kuljettaja katoa maasta ennen kuin tapauksen tutkinta ja käsittely on saatettu loppuun, Skånepoliisin Rickhard Lundqvist toteaa.

Kuljettaja ehti ajaa moottoritien väärää puolta noin viisi kilometriä ennen kuin hänet pysäytettiin. Vastaantuleva liikenne oli väistellyt miehen kuorma-autoa vasemalta ja oikealta. Todistajien mukaan kuorma-auton nopeudeksi arvioitiin 80-90 km/t. Se kohtasi noin 20 vastaantulevaa autoa.

57-vuotias kuljettaja kertoi nauttineensa aamulla noin 5 cl vodkaa, 4 purkkia olutta ja noin 5 cl luontaislääkettä, joka sisälsi 70-prosenttista alkoholia.

(Trailer.se)