TIP-Trailer services

Tanskan tieliikennevalvonnan teräsnyrkki Tungvogncenter Syd pysäytti latvialaisen erikoiskuljetuksen. Vikoja oli niin paljon, että perävaunun kuorma purettiin, perävaunu todettiin romuksi ja vetoauto passitettiin korjaamoon. Kuljettaja ja kuljetusliike saivat mojovat sakot.

Latvialainen pysäytettiin Ulstrupin taukopaikalla 26.4. 2018. Yhdistelmän perävaunu oli kuormattu paketti- ja kuorma-autoilla ja koneilla, mm. leikkuupuimurilla.

todettiin että AdBlue-järjestelmää oli peukaloitu, näkyvyys tuulilasin läpi oli rajoitettu, jarrutusteho huono vetoauton etuakselilla, 3. akselin jarrulevyt pahasti ruostumeet, liian laittomiksi kuluneet renkaat 2. akselilla, ohjausvarsi vääntynyt, 2. akselin oikean puolen jarruista puuttui osia, perävaunun jarrujen teho 8% (minimi 45%), 3. akselin ohjauspulteissa löysää, perävaunun 2. akselin vasemman puolen renkaassa kanvasti työntyi ulos, perävaunu läpiruostunut ja vaurioitunut, leikkuupuimurin leveys 3,18 m, ei ylileveän kuorman varoitusta, korkeus 4,30 m, ylileveän kuorman johdosta vaadittavat peilit ja kamera puuttuivat, asiaankuluva saattoauto puuttui.

Kuljettajalle langetettiin 18 000 Tkr ja kuljetusliikkeelle 31 000 Tkr sakkorangaistus. Lisäksi tuomittiin maksamaan testien ja jarrukokeiden kustannukset korjaamolle. Kuljettajan ajokortti esitetään hyllytettäväksi. Perävaunu katsottiin korjauskelvottomaksi. Se kuljetettiin toisella perävaunulla Latviaan. Vetoauton korjauskulut arvioitiin 50 000 Tkr:ksi.