TIP-Trailer services

Scanian L-sarja on elementissään tiheästi asutuilla alueilla, olipa kyse yhdyskuntahuollon- , jakelun - tai rakennusalan kuljetuksista. Matalalle sijoitettu L-sarjan ohjaamo alentaa paremman näkyvyytensä ansiosta Scanian mukaan jalankulkijoihin törmäämisen riskiä jopa 20-40 prosentilla.

Scania on edennyt uuden kuorma-autosukupolvensa kolmannen aallon esittely- ja koeajovaiheeseen. Toimittajille tarjoutui toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna mahdollisuus hankkia ensikokemuksia Scanian kaupunki- ja taajamaympäristössä suoritettaviin kuljetuksiin tarkoitetusta tuoreesta mallistosta. Scanian järjestämän tapahtuman myötä sen kaikki uudet tuotteet ja palvelut on nyt päästy kokemaan ja näkemään. 

Södertäljessä koeajettavissa olleen malliston painopisteitä ovat jakelu- ja jätekuljetukset sekä palo- ja pelastustoimen eri tehtävät.

Scanian ohjaamovalikoima laajentuu kuorma-autosukupolven kolmannen ja viimeisen aallon myötä uudella L-sarjalla, matalalla kaupunkiohjaamolla ja uudella CrewCab-miehistöohjaamolla.

Kaikki  Scanian  P- ja L-sarjan autot on mahdollista tilata lämmitettävällä  matkustajan oven  CitySafe-ikkunalla, joka parantaa kuljettajan mahdollisuutta havaita etenkin ruuhkaisessa kaupunkiympäristössä vaara-alueella olevat muut tienkäyttäjät.

Voimalinjapuoleltakin löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joilla on tarkoitus vastata kaupunkiliikenteen tyypillisiin haasteisiin, kuten meluun, ympäristönäkökohtiin ja taloudellisuuteen.

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden kesäkuussa julkaistavassa numerossa (ATK 5) arvioidaan kattavammin, miltä Scanian uudet kaupunki- ja taajamakuljetuksiin sekä yhdyskuntien muihin tehtäviin kehittämät sovellukset käytännössä tuntuvat. Pohdimme, miten ne  pystyvät vastaamaan yhteiskuntien voimakkaan kaupungistumisen aiheuttamiin muutoksiin ja sen tuomiin moniin haasteisiin.

Scania täydentää uusinta kuorma-autosukupolveaan nyt modernilla painoksella P-ohjaamopohjaisesta CrewCabista, jonka tuotanto on tässä yhteydessä sekä teollistettu että modularisoitu. Miehistöohjaamosta tulee saataville kaksi eri pituutta CP28 ja CP31 - parhaimmillaan hyttiin mahtuu jopa kahdeksan matkustajaa.