TIP-Trailer services

Scanian suuri kevätkiertue 2018 on saavuttanut jo puolivälin. Kiertuekalustoon kuuluvat ajoneuvot käyttävät polttoaineenaan pelkästään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Uusiutuvan dieselin avulla kiertuekaluston CO2-päästöt ovat jopa 90 % pienemmät verrattuna normaalidieselin käyttöön.

Scanian kevätkiertue 2018 starttasi 9. huhtikuuta 2018 Scanian Nurmijärven toimipisteeltä. Kiertue on nyt kiertänyt Länsi-Suomen kautta pohjoiseen ja koeajoja kalustolla on tehty jo lähes 1000. Vapun jälkeen kiertueen ajoneuvot ovat koeajettavissa Rovaniemellä, jonka jälkeen kalusto jatkaa matkaa Kuusamon kautta Kajaaniin.

Kiertuekalustoon kuuluu seitsemän koeajettavaa ajoneuvoa. Lisäksi mukana ovat tavaroiden kuljettamiseen tarkoitetut autot ja tankkausyhdistelmä. Yhteensä siis 10 ajoneuvoa. Kiertueen lähestyessä puoltaväliä, koeajoja oli tehty 986 ja polttoainetta oli kulunut 24 522 litraa. Normaalidieselillä tästä olisi syntynyt 64 472 kg CO2-päästöjä. Uusiutuvan dieselin käytön avulla kiertueen tuottamat CO2- päästöt olivat vain vajaat 6500 kg (Tiedot: Scanian FMP-palvelu).