TIP-Trailer services

Volvo Trucksin mallisto laajenee jälleen uudella sähkökuorma-autolla. Kolme viikkoa sitten yhtiö esitteli ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kuorma-auton, Volvo FL Electricin. Volvon uusi FE Electric on suunniteltu raskaampaan kaupunkijakeluun ja jätekuljetuksiin, ja sen kokonaismassa on 27 tonnia. Mallin myynti alkaa Euroopassa vuonna 2019.

Auton voimansiirtolinja koostuu kahdesta enimmäisteholtaan 370kw sähkömoottorista ja Volvon 2-vaihteisesta vaihteistosta. Sähkömoottorien vääntömomentti on enintään 850 Nm. Taka-akselin vääntömomentti enintään 28 kNm. Virtalähteinä toimivat 200–300 kW litiumioniakut jotka mahdollistavat jopa 200km toimintasäteen. Lataukseen on saatavana kaksi erilaista latausjärjestelmää CCS2: suurin latausteho 150 kW (DC) ja pienteholataus, suurin latausteho 22 kW (AC). Latausaika on tyhjästä akusta täyteen varaukseen (300 kWh): CCS2 150 kW, n. 1,5 tuntia, pienteholatauksella n. 10 tuntia.

Ensimmäinen Volvo FE Electric on jäteauto, joka otetaan käyttöön alkuvuodesta 2019 Hampurissa. Siinä on erikoisvalmisteinen päällirakenne, joka on kehitetty yhteistyössä Faunin kanssa.

Uusi Volvo FE Electric tulee saataville useana eri versiona erityyppisiä kuljetustehtäviä varten. Esimerkiksi Volvon matalalattiamalli helpottaa kulkua ohjaamoon ja antaa kuljettajalle avaran näkyvyyden muuhun liikenteeseen. Myös työympäristön laatu paranee, sillä melutaso on alhainen eikä tärinää synny. Akkukapasiteetti voidaan optimoida yksilöllisiin tarpeisiin, ja akut ladataan sähköverkosta tai pikalatauspisteistä.