Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Peterbilt esittelee sitoutumistaan vaihtoehtoisiin energiaratkaisuihin Advanced Clean Transport (ACT) messuilla Long Beachilla Kaliforniassa. Mallin 579 täyssähkörekkaveturi on esillä Peterbiltin osastolla.

Näyttelyn jälkeen kuorma-auto otetaan käyttöön Long Beachin satamassa. Täyssähköisessä veturissa on 490 hevosvoimaa, 322 kilometrin toimintasäde ja sen akut latautuvat alle viidessä tunnissa. Akkujen teho on 350-440 Kwh. Auto on yksi kahdestatoista rekkaveturista, jotka Peterbilt on rakentanut yhteistyössä Transpowerin, California Air Resources Boardin ja Long Beachin sataman kanssa. Osan rahoituksesta tarjosi myös California Climate Investments (CCI), joka taistelee osavaltiotasolla ilmastonmuutosta vastaan.

California Climate Investments tukee jopa miljardeilla dollareilla kasvihuonekaasupäästöjä vähentäviä hankkeita. Heidän tavoitteenaan on parantaa taloutta ja kansanterveyttä, sekä suojella ympäristöä. Heidän tukiohjelmansa tuo taloudellista kannustusta teollisuudelle investoimaan puhtaaseen teknologiaan ja kehittämään innovatiivisia tapoja vähentää saastumista.