Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Toyota Material Handling esitteli täysin uuden Toyota Traigo80-sähkötrukin CeMAT-messuilla Hannoverissa Saksassa 23 huhtikuuta. Tämä 80 voltin raskaansarjan vastapainotrukkimallisto kattaa 6-8 tonnin nostokykyluokat. Uusi Traigo80 erottuu markkinoiden muista samantyyppisistä trukeista suorituskyvyllään, ohjattavuudellaan ja tehokkuudellaan. Se on joka paikan trukki, joka on rakennettu työskentelemään hiljaisesti ja päästöttömästi.

Tehokkaat moottorit tarjoavat vahvan ajovoimansiirron ja korkean ajonopeuden, mikä takaa Toyotan mukaan vähintään saman suorituskyvyn kuin polttomoottorikäyttöisellä trukilla. Trukin ohjautuu hyvin myös ahtaissa tiloissa kuten tuotanto- tai varastoalueilla johtuen pienestä takapyörien kääntösäteestä. Visuaalinen ja selkeä kojelauta sekä ergonomisesti suunnitellut hallintalaitteet parantavat kuljettajan ajokokemusta. Kelluvarakenteinen ohjaamo hyvällä äänieristyksellä eliminoi tehokkaasti värinät ja melun. Kuljettajan ja työympäristön turvallisuutta on parannettu 360-näkyvyydellä ja Toyota SAS -ajonvakautusjärjestelmällä, joka myös sujuvoittaa työskentelyä.

Uusissa 80-V:n malleissa on sähköinen ohjaustehostin ja optimoitu energiatehokkuus, jotka pienentävät virrankulutusta. Tämä antaa asiakkaille mahdollisuuden valita akkuteknologia tarpeidensa mukaan. Helppoa akunvaihtoa varten trukissa on avoin runko, jolloin akun asennus ja vaihto ovat helppoja tehdä. Trukin kaikki osat ovat suojattuja märkiä ja pölyisiä olosuhteita ajatellen. Pääkomponentit ovat kuitenkin helposti saavutettavissa erillisen huoltoluukun kautta. Ergonominen hytti mahdollistaa kuljettajan sujuvan työskentelyn kaikissa työympäristöissä ja sääolosuhteissa. Lisäksi Traigo80-malliston käyttö- ja huoltokustannukset ovat merkittävästi alemmat kuin vastaavilla polttomoottoritrukeilla.