MAN - Vaihtoautot

Niin sanottu Biltema-juna alkaa kulkea päivittäin klo 21:30. Toukokuun loppupuolelta lähtien täyteen pakattu juna lähtee Bilteman Halmstadin varastolta joka ilta, ja se ottaa suunnan kohti Norjaa. Sen myötä yli puolet Norjan tavarantoimituksista siirtyy rautateille, ja tämä vastaa n. 80:aa kuorma-autoa viikoittain. Hiilijalanjäljen on laskettu pienenevän lähes 90 prosenttia, mikä puolestaan tekee 5 100 tonnia hiilidioksidia vuodessa.

Halmstadin ja Norjan välisten rautatiekuljetusten testaus aloitettiin viime vuonna, ja aluksi viisi tavarataloa sai toimituksensa junalla kahdesti viikossa. Kokeilu on osoittautunut toimivaksi, ja tulevana kesänä jo 31 Biltema-tavarataloa Norjassa tulee saamaan toimituksensa junalla. Myös Suomea koskevia pidemmän tähtäimen rautatiekuljetussuunnitelmia on jo tehty, joskin merikuljetukset on tarkoitus ottaa käyttöön nopeammin.

Halmstadin varasto on Bilteman logistiikan sydän. Suuret rahtialukset tuovat sinne tuotteita eri puolita maailmaa, ja sieltä ne lähetetään eteenpäin kaikkiin 139 tavarataloon neljässä Pohjoismaassa. Halmstadin varastossa on neljä suurta, 200 000 neliömetrin varastotilaa, ja niissä työskentelee yhteensä 440 henkilöä.