MAN - Vaihtoautot

Ruotsin Skånen luoteiskulman maantiepoliisi on pieni yksikkö. Se valvoo tiestössään liikennettä, joka suurelta osin kulkee Kööppenhaminan ja Oslon välillä Ruotsin länsirannikolla.

Vuonna 2017 se tilitti Ruotsin valtiolle 3,2 miljoon kruunua ulkomaisille kuljetusliikkeille ja kuljettajille määrämillään sakoilla ja rikemaksuilla. Rikkomukset loostuivat pääasiassa ajo- ja lepoaikarikkomuksista, ylikuormista ja laittomasta kabotaasista.

- Meillä katsotaan, että kuljetusliiikkeet maksavat sakkonsa ja rikemaksunsa paikalla ennen kuin niiden sallitaan jatkaa matkaansa, jollei maksua tule, kytkemme pyörät sementtiin neuvoteltuamme asiasta Transportstyrelsen (Kuljetusvirasto) kanssa, Rahat saammme käteisenä, pankkisiirtona tai korttimaksuna, yksikön johtaja Joakim Hugosson sanoo ja jatkaa:

- Usein kuljetuksilla on kova kiire vastaanottajan painaessa päälle, joten maksut suoritetaan nopeasti. Toisinaan käy niinkin, että tavaran vastaanottaja suorittaa rangaistusmaksut.

Suomessa korkein poliisijohto ja Tulli eivät tunne, että Suomessa olisi lainkaan raskasta kuljetusrikollisuutta kuten Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, (Toim.huom.)