MAN - Vaihtoautot

Dieselvarkaudet hyötyajoneuvoista ovat harmaata taloutta pahimmillaan ja kuljetusalan piina. Vakuutusyhtiö Ifin arvion mukaan Rausteel-turvatankki on erinomainen tapa ennaltaehkäistä polttoainevarkauksia ja samalla vähentää varkauksista ja tankin rikkomisista aiheutuvia turhia liiketoiminnan häiriöitä.

Suojausteräksinen tankki on lukittu, sekä iskun- ja luodinkestävä. Se tuo vapauden toimia lainkuuliaisten säännöillä. Mikäli polttoaine kaikesta huolimatta onnistutaan varastamaan Rausteel-turvatankista, If korvaa myös polttoaineen arvon, jota ei muuten vakuutuksesta korvata. Edellytyksenä on vähintään osakaskon tasoinen vakuutus sekä vakuutuksesta korvattava tankin vahinko.

- Ammattiautoilijan tankillinen on 500, jopa 700 litraa ja rahallisesti siis kelpo saalis varkaalle. Joskus tankki myös rikotaan ja polttoainetta valuu maahan. Tällöin laskuun lisätään ympäristövahingon siivous, sekä tankin korjaus ja ajoneuvon käyttökatkos. Summa on jopa viisinumeroinen, arvioi Rausteel Oy:n toimitusjohtaja Samu Rautiainen.

Halvalle varastetulle polttoaineelle löytyy valitettavasti aina ostajia ja vartioimatta oleva pysäköity kuljetuskalusto on helppo iskukohde varkaille.

- Vakuutusyhtiö Ifin ja Rausteelin yhteistyöllä helpotetaan suomalaisen kuljetusyrittäjän arkea, parannetaan kilpailukykyä ja toimintavarmuutta sekä minimoidaan riskit kotimaan ja ulkomaan liikenteessä, linjaa asiakaspalvelupäällikkö Niko Satto Ifistä.