MAN - Vaihtoautot

Renault Trucks lanseeraa sähköajoneuvojen malliston vuonna 2019. Mallistossa hyödynnetään kokemusta, jota on kertynyt kymmenen vuotta kestäneessä sähkökuorma-autojen testaustyössä todellisissa olosuhteissa asiakaskumppanien kanssa. Nämä täysin sähkökäyttöiset, kaupunkiympäristöön ja kaupunkien lähialueille tarkoitetut kuorma-autot valmistetaan Renault Trucksin tehtailla Blainville-sur-Ornessa, Ranskan Normandiassa.

Lanseerauksessa myyntiin tulevat D- ja D Wide mallit. Kokeellisten ajoneuvojen lisäksi Renaultilla on ollut markkinoilla 4,5 tonnin sähkökuorma-auto jo vuodesta 2010: Electric Maxity

Paitsi että Renault Trucks on päässyt pitkälle asiakkaiden käyttötehtävien ja markkinoiden vaatimusten ymmärtämisessä, yhtiö voi myös ottaa hyödyn irti Volvo Groupin mittavista kehitys- ja tutkimusresursseista. Renault Trucks voi muun muassa hyödyntää käytössä hyviksi todettuja teknologioita sekä valjastaa käyttöönsä synergiaetuja, sillä yhtiössä on sähkökäyttöisten ajoneuvojen kehitystyötä myös muilla osa-alueilla, muun muassa linja-autojen parissa. Näiden mittakaavaetujen ansiosta Renault Trucks uskoo voivansa tarjota asiakkailleen kustannustehokkaan ajoneuvomalliston vuonna 2019.

Renault Trucksin tehtaille Blainville-sur-Orneen Ranskan Normandiaan rakennetaan erillinen kokoonpanolinja täysin sähkökäyttöisten kuorma-autojen valmistusta varten.