MAN - Vaihtoautot

DB Schenker avaa Porin Honkaluotoon (Rahtitie 2) uuden terminaalin, joka palvelee koko Satakunnan aluetta kansainvälisissä ja kotimaan kuljetuksissa. Rakennetusta pinta-alasta 2800 neliömetriä on lämmintä terminaali- ja toimistotilaa, minkä lisäksi on rakennettu 1000 neliömetrin lämmittämätön halli. Yhteensä investoinnin arvo on yli neljä miljoonaa euroa. DB Schenker muuttaa Satakunnan uuteen terminaaliin Porin Helmentieltä ja Rauman Hakunintieltä maanantaina 12.2.2018.

Uusi terminaali parantaa DB Schenkerin toimintaedellytyksiä ja antaa tilaa kasvulle Porissa ja laajemmin koko Satakunnassa. Terminaali on neljänneksen vanhaa Porin terminaalia suurempi. Rakentamisessa on huomioitu ekologiset tekijät ja siinä käytetään ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja. Aiempien kiinteistöinvestointien tapaan myös Poriin rakennettiin geoenergiaa hyödyntävä lämmitys- ja viilennysjärjestelmä. Lisäksi sähköntuotannossa käytetään aurinkoenergiaa, jota täydennetään vesivoimalla. Näin terminaali toimii täysin hiilineutraalisti. Hiilijalanjälkeä pienennetään myös moderneilla rakenneratkaisuilla kuten led-valaistuksella, oviautomatiikalla ja vedenkulutusta vähentämällä.

Kiinteistöinvestointien lisäksi DB Schenkerillä on parhaillaan käynnissä noin 20 miljoonan euron kalustoinvestointi, johon kuuluu muun muassa kaksi normaalia pidempää HCT-ajoneuvoyhdistelmää.