MAN - Vaihtoautot

Karttakeskuksen uuden navigointisovelluksen meri- ja maastokarttanäkymät muistuttavat ulkonäöltään painettua karttaa. Ympäristön hahmottamista helpottaa 3d-näkymä, jonka ansiosta karttaa voi katsella myös lintuperspektiivistä.

Loisto Mariner on Suomen meri- ja järvialueilla liikkuville veneilijöille tarkoitettu helppokäyttöinen navigointisovellus, joka toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä. Sovelluksen suunnittelussa on ollut mukana veneilyn asiantuntijoita sekä Karttakeskuksen omassa tuotekehitystiimissä että avustaneessa testiryhmässä.

Loisto Mariner sisältää Suomen merialueiden sekä suurimpien sisävesien tarkat vektorimuotoiset merikartat, jotka perustuvat Liikenneviraston alkuperäisaineistoon.

Mukana on myös koko Suomen vektorimuotoinen maastokartasto, joka perustuu tarkimpaan saatavilla olevaan Maanmittauslaitoksen aineistoon. Maastokartat saa yhdistelmäkerroksena merikarttojen päälle.

Kartta-aineistot voi tallentaa mobiililaitteeseen alueittain tai niitä voi selata datayhteydellä. Oma GPS-sijainti näkyy kartalla. Sovellukseen voi luoda ja tallentaa omia paikkamerkkejä sekä reittejä. Sovellus näyttää reittipisteiden väliset etäisyydet, reitin pituuden ja keston.