MAN - Vaihtoautot


Uusilla Scanioille vedetään B-junia, ajetaan terästä Vantaa – Jyväskylä – Kokkola alueen länsipuolella.

Tamperelainen GLi-Yhtiöt liisasi kuusi uutta Scania R 500 -rekkaveturia. Nyt isoja autoja on 16. Valtamerkkeinä ovat Mercedes-Benz ja Scania. Volvojakin on.

- Kokonaistaloudellisuus ratkaisi, samoin palveluverkosto ja luotettavuus. Kuljettajiltakin kysyttiin mielipidettä, toimitusjohtaja Kristian Lella sanoo.

Kuljettajien ja auton toimintaa seurataan AC Panther ajoneuvopäätteillä. Kuljettajia palkitaan ennakoivasta ajotavasta ja vahingottomuudesta.

GLi-Yhtiöt tunnetaan myös kuljettajakouluttajana, vaikka kuljetusten osuus onkin kasvanut. GLi antaa mm. liikenneyrittäjäkoulutusta ja ammattipätevyysdirektiivin jatkokoulutusta.

- Satsaamme direktiivikoulutuksissa laatuun. Koulutus ei ole meillä pakollinen paha, Kristian Lella kertoo.

Viime vuonna GLi koulutti kahdeksan kuljettajaa omiin autoihin. Tällainen työvoimapoliittinen koulutus uusitaan tänä vuonna ja näin saadaan 15 kuljettaja lisää. Ajokorttiluokan korotukset C-luokasta hoitaa Tampereen seudun ammattiopisto Tredu.

- Koko ajan tulee työhakemuksia. Osa on tullut takaisin, kun on käynyt katsomassa, onko aidan takana vihreämpää, toimitusjohtaja Kristian Lella toteaa.