MAN - Vaihtoautot

Sisu Polar Rock S -maansiirtoautoPäättyneen vuoden 2017 tuloksena Sisu nousi runsaan sadan auton ensirekisteröintimäärällä ja 8,5 % markkinaosuudella raskaiden, 4- ja 5-akselisten kuorma-autojen kotimarkkinoiden kolmoseksi. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli ennätykselliset 66 %. Sisu Polar Rock -maansiirtoautojen 71 kpl rekisteröintimäärä tuotti huikean 87 % kasvun ja 23 % markkinaosuuden. Kaikkein raskaimpiin tehtäviin suunnattujen, yli 550 hv maansiirtoautojen luokassa Sisu palasi 69 auton rekisteröintimäärällään markkinajohtajaksi.

Uudella, Sisu Polar Rock –mallistoa täydentävällä, Sisu Polar Rock S -maansiirtoautolla Sisu ottaa vankan otteen kotimaan keskiraskaiden, 500-550 hv maansiirtoautojen markkinoista.

- Sisu Polar Rock S on laadukas, markkinoiden vaatimuksiin vastaava täsmätuote, joka tarjoaa Sisun maansiirtoautojen huippuominaisuudet kilpailukykyiseen hintaan. Neljä- ja viisiakselinen Rock S on paras vaihtoehto yrittäjille, jotka hakevat luotettavaa perustuotetta ominaisuuksista tinkimättä, toteaa Sisun tuotepäällikkö Teemu Puustinen.

- Sisu Polar Rockin vahvuuksia ovat hyvät maasto-ominaisuudet, kippausvakaus ja luotettavuus. Akseliväleiltään ja mitoitukseltaan standardoitu uusi Rock S täyttää kovaan käyttöön tarkoitetuille maansiirtoautoille asetetut vaatimukset ja tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun tehtaalta suoraan ajoon valmiin auton tuottamiseksi, Puustinen jatkaa.

Sisu Polar Rock S:n alusta ja runkorakenteet ovat tuttua, vahvaa Sisua. Jousitustyyppinä on tukeva ja ajomukavuudeltaan erinomainen 4-lehtinen paraabelijousitus edessä ja takana. Ohjaavat väli- ja taka-akselit ovat aina nostettavia, oli kyseessä sitten 4- tai 5-akselinen auto. Runkona käytetään aina Sisun 460 mm korkeaa vääntöjäykkää C-profiilirunkoa, mikä mahdollistaa apurungottoman runkoratkaisun ja markkinoiden parhaan kippausvakauden.

Voimalinjan muodostaa uusi, toisen sukupolven OM471 moottorin 530 hv versio ja 12-vaihteinen Powershift 3 vaihteisto. Uuden moottorin suurin vääntömomentti on 2 600 Nm ja moottoritehoa on riittävästi aina 76 tonnin yhdistelmämassaan saakka. Sähkövarusteet ovat kattavat ja tarjolla on täydellinen varustepaketti, joka pitää sisällään majakat, työvalot, apukaukovalot, peruutuskameroita ja lisälaitesähköjä. Rock S:n hydrauliikka sisältää vakiona automaattikasetti-, teli-, perälauta- ja kippihydrauliikan. Automaattikasettihydrauliikka voidaan jatkaa letkukasettihydrauliikaksi erillisellä ulkopuolisella käytöllä.

Ajoon valmiiden tuotteiden toimitukset asiakkaille käynnistyvät huhtikuussa 2018.