MAN - Vaihtoautot

Jens Nilsson,sosialidemokraatti ja Ruotsin MEPpi,  EU:n pääneuvottelija uusien kabotaasisääntöjen luomiseksi, luonnehtii tilannetta kuljetuselinkeinossa kabotaasisääntöjen osalta "Villiksi Länneksi". Hän tulee lähiaikoina esittelemään uudet kapotaasisäännöt EU:n liikennevaliokunnalle.

- Nykyongelmat ovat vaivanneet jo 10 vuotta, mutta mitään ratkaisevaa niiden korjaamiseksi ei ole tehty, Nilsson sanoo. Hänen mielestään EU-komission ehdotukset ovat "reunaehdoistaan liian löysiä" ja haluaa kiristää vaatimuksia.

Hän tulee ehdottamaan mm. että ulkomaiset yritykset eivät saa suorittaa kuljetuksia toisessa maassa 48 tuntia enempää. Sen jälkeen auton on palattava kotimaahansa ennen kun se saa palata takaisin uuteen 48 tunnin rupeamaan.

Nilsson vaatii myös rangaistusmaksuja tilaajavastuun laiminlyömisestä. Lisäksi hän edellyttää tehostettuja ja tiukennettuja toimia kabotaasisääntöjen valvontaan.

Tiukennettuja kabotaasisääntöjä myös vastustetaan EU:ssa. "Kovaa kädenvääntöä on luvassa seuraavan puolen vuoden aikana", Nilsson sanoo.

Suomen valitut EU:n liikennevaliokunnassa ovat yhtä vaiti asiasta kuin ovat Suomen Tulli ja Poliisihallinto kabotaasiväärinkäytöksistä Suomessa.