MAN - Vaihtoautot

Suomalaiset toimijat hakivat kesäkuussa 2017 väylä- ja liikennehankkeille EU:n Verkkojen Eurooppa -välineen rahoitustukea (CEF-rahoitustukea). Kyseessä oli niin sanottu Blending-haku, jossa hankkeessa tuli olla mukana yksityistä rahoitusta. Tukea haettiin yhteensä 21,32 miljoona euroa.

Suomalaisille toimijoille tukea myönnettiin tässä EU-haussa noin 17 milj. euroa. Vuosaaren satamaväylää koskeva hanke sai noin 6,7 miljoonan euron rahoituksen. Suomen valtio oli mukana Vuosaaren satamahankkeessa sekä Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalihankkeessa.

Vuosaaren satama-allasta sekä sinne johtavaa väylää halutaan syventää, jotta satama voisi vastaanottaa täydessä lastissa olevia suurempia laivoja. Vuosaaren väylän kulkusyvyyttä ja satama-allasta on tarkoitus syventää nykyisestä 11 metristä 13 metriin. Väylän syventäminen mahdollistaa nykyaikaisten konttialusten pääsyn satamaan ja poistaa ulkomaankaupan pullonkaulan.

Muiden suomalaisten toimijoiden hankkeet saivat yhteensä noin 11 miljoonan euron ahoituksen. Hankkeet ovat Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman multimodaalinen matkakeskus ja MEGA-E: Metropolitan Greater Areas – Electric -hanke, jossa Fortum Oyj on mukana.