MAN - Vaihtoautot

Taksi Helsinki on lanseerannut uuden Seniori-palvelun, joka tarjoaa yksilöllistä arjen asiointi-, hoiva- ja kuljetuspalvelua ikäihmisille. Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptia pilotoitiin kesästä 2017 alkaen helsinkiläisissä hoivakodeissa.

Kuljettamisen lisäksi taksinkuljettaja avustaa asiakasta asioinnissa esimerkiksi kotona lähtiessä ja saapuessa, apteekissa, kaupassa, pankissa ja lääkärissä. Kuljettaja noutaa asiakkaan kotoa, avustaa lähdössä päällysvaatteiden kanssa, tarkastaa kysymällä henkilökohtaisten esineiden, esimerkiksi avainten sekä lompakon mukanaolon, ja saattaa asioinnin päätyttyä luonnollisesti takaisin asunnolle. Asioinnin aikana kuljettaja avustaa senioria kaikilla asiakkaan toivomilla tavoilla; esimerkiksi tukee liikkuessa, kokoaa tavarat kaupassa ja kantaa mahdolliset ostokset. Kyytiin mahtuu tarvittaessa rollaattori tai pyörätuoli.

Palvelun hinta on 51,70 euroa tunnilta (sis. alv 24 %). Asiointi voi kestää asiakkaan tarpeen mukaan vaikka useita tunteja. Minimiveloitus on puoli tuntia. Palvelun kustannukset ovat Taksi Helsingin mukaan kotitalousvähennyskelpoisia. Mikäli asiakas vastoin Taksi Helsingin käsitystä saa verottajalta kielteisen päätöksen nimenomaan Taksi Helsinki Seniori -asiointi- ja hoivapalvelun kuluista, lupaa yhtiö korvata saamatta jääneen veroedun.