MAN - Vaihtoautot

Ford investoi yli 750 miljoonaa euroa voidakseen valmistaa seuraavan sukupolven keskikokoisia Kuga-katumaastureita Valenciassa, Espanjassa.

Uuden investoinnin myötä Fordin kokonaisinvestoinnit Valencian tehtaaseen vuodesta 2011 lähtien lähentelevät kolmea miljardia euroa.

Valencian tehdas työllistää yli 8 000 henkilöä. Uusi investointi auttaa turvaamaan tehtaan työpaikat. Investointi rakentuu johtoryhmän, ammattiliittojen ja työntekijöiden yhteistyössä aikaansaman kustannustehokkuuden ja tuottavuuden parantumiseen.

Nykyään noin 25 % kaikista Euroopassa myydyistä henkilöautoista on SUV-malleja. Kugan tuotanto vastaa lähes puolta koko Valencian tehtaan tuotantokapasiteetista. Euroopassa Kugan myynti on kasvanut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 22 %, ja niitä on myyty tänä vuonna yhteensä 126 900 kappaletta.

Ford on valmistanut Valenciassa vuodesta 1976 lähtien yli 12 miljoonaa ajoneuvoa ja 16 miljoonaa moottoria ja on näin yksi Espanjan suurimmista autoviejästä.

Kugan lisäksi Valenciassa valmistetaan Tourneo Connect- ja Transit Connect –mallit sekä kaikkia malliversiota Mondeosta, S-MAXista ja Galaxystä.