MAN - Vaihtoautot

Amazon-yhtiön ehdottaessa olalla kannettavaa dronea jokaiselle liikennettä valvovalle poliisille Ranskan poliisi ei ole hukannut aikaa etäohjattujen dronejen käytössä päivittäisessä työssä. Bordeaux'ssa Lounais-Ranskassa poliisi käyttää droneja liikennevalvonnassa. Tuloksena on ollut satojen autoilijoiden sakotus vaarallisesta ohituksesta.

Kameralla varusteut dronet välittävät yläilmoista maahan laaja-alaista kuvaa liikennevirrasta. Kun dronekuva paljastaa vaarallisen ohituksen, drone seuraa ohittajaa, tarkentaa kuvaa liikennettä valvovalle polisille, joka pysäyttää ohittajan. Dronen ottama videokuva toimii todistusaineistona.

Poliisikapteeni Pascal Gensous kertoo jopa 15-20 autoilijaa pysäytetyn tunneittain liikennerikkomuksesta. Selvitys paljastaa, että samalla kun dronen avulla voidaan pysäyttää vaaralliseksi katsottuja kuljettajia liikennevirrassa, dronekuva ei paljasta ylinopeuksia.

Autoilijoiden oikeuksia ajavan järjestön "Neljäkymmentä miljoonaa autoilijaa" edustaja Pierre Chasseray vastustaa rajoittamatonta dronekäyttöä liikennevalvonnassa peläten ajoneuvojen kuljettajien yrittävän havaita yläilmoissa toimivat dronet ajon aikana.

Myös Isobritanniassa Kaakkois-Englannin poliisi on tuoreeltaan perustanut ensimmäisen 24-tunnin drone-yksikön. Käyttöön on otettu DJI Inspire droneja vahvalla kuva- ja zoom-tekniikalla. Droneja on tarkoitus käyttää paitsi liikenne- myös rikos-, etsintä-, tulipalo- ymv. onnettomuusvalvontaan aina salametsästyksen paljastukseen saakka.

Intiassa Lucknow'n kaupungissa poliisi käytti jo pari vuotta sitten dronea ruiskuttamaan pippurisumutetta mellakoivaa kansanjoukkoa vastaan.

(Rotor Daily)