MAN - Vaihtoautot

Konecranes ja ohjelmistoyhtiö Symbio ovat sopineet yhteistyöstä, jonka avulla he yhdistävät Symbion teknologiaosaamisen Konecranesin varastonhallintaosaamiseen ja -järjestelmään. Yhteistyön ansiosta yritykset pystyvät tarjoamaan teollisuuden asiakkaille älykkäitä automatisoituja varastoja, jotka oppivat käyttäjien tarpeet.

Symbio ja Konecranes tarjoavat ratkaisua erityisesti paperi-, metalli-, kemian- ja autoteollisuuden asiakkaille. Tehtaille esimerkiksi kunnossapitovarastojen hallinta on kriittistä liiketoiminnan kannalta. 

Varaosien äkillinen ja ennakoimaton loppuminen on prosessiteollisuudessa yleinen ongelma. Yritykset pyrkivät sisäisesti jakamaan tietoa siitä, mitä varaosia milläkin tuotantolaitoksella on, mutta ne eivät aina pysty siirtämään osia paikasta toiseen riittävän nopeasti. Perinteinen tapa ratkaista ongelmaa on ollut ylimitoittaa varastotasot. Tämä taas sitoo kallista käyttöpääomaa ja usein johtaa vanhentuneisiin varaosiin.

Symbion ja Konecranesin mukaan he ovat edelläkävijöitä älykkään varaston kehittämisessä. Vastaavaa järjestelmää ei ole vielä saatavilla muilta toimijoilta.

Konecranesin Agilon sekä automatisoi varaston että tarjoaa läpinäkyvyyden kaikkeen siihen, mitä varastossa tapahtuu. Kaikki tämä tieto kootaan pilvipalveluun, jonka äly kykenee oppimaan käyttöprofiileja, ennakoimaan varastotasojen kehityksiä ja tarjoamaan näkyvyyden eri tuotantolaitoksiin.  Älykäs varasto siis tietää tarkasti jokaisen varastokappaleen, tuntee käyttäjiensä tarpeet, muistaa täydennysajat ja oppii mitoittamaan varastotasot todellisten tarpeiden mukaisiksi.