MAN - Vaihtoautot

Visa julkisti 13. marraskuuta 2017 Visa Global Transit Solutionsin, uuden ohjelman, joka on suunniteltu kiihdyttämään debit-, credit- ja prepaid-korttien käyttöä joko portilla tai vaikkapa bussin matkalipunlukijassa, nopeuttaen ja luoden siten mukavamman kokemuksen joukkoliikennettä käyttäville ympäri maailman.

Uusi Visa transit -ohjelma auttaa kaikenkokoisia joukkoliikennealan toimijoita sekä teknologioiden toimittajia lisäämään lähimaksamisen vaihtoehdoksi lipunmyyntiin. Tämä myös poistaisi käteisen ja paperilippujen tarpeen.

Visan uuden Cashless Cities-raportin tulosten mukaan näyttäisi siltä, että digitaalinen maksaminen voi vähentää julkisen sektorin liikenteeseen ja maksujärjestelmiin liittyviä kuluja merkittävästi. Tutkimuksen mukaan liikennöitsijät maksoivat kuluja keskimäärin 14,5 senttiä jokaista käteisellä maksettua dollaria kohden, kun taas jokaista digitaalisesti maksettua dollaria kohti kuluja kertyi vain 4,2 senttiä.

Lähimaksuja hyväksyvien maksupäätteiden määrä on yleisestikin kasvanut merkittävästi ympäri maailman viime vuosina – erityisesti Euroopassa, missä yli 40 prosenttia Visa-kortilla tehdyistä maksuista kivijalkamyymälöissä on lähimaksuja.