MAN - Vaihtoautot


Irizar johdin-nivelbussi kaataa raidesuunnitelmia.

Sen jälkeen kun kansainvälinen Coach&Bus of the Year jury kaupunkibussien vertailutestissä 2016 Brysselin keskustassa ylisti Van Hool Excui City'n 18 m pitkän sähkö-nivelbussin kääntyvyyttä, ketteryyttä ja helppoa käsiteltävyyttä Vanhan kaupungin ahtailla ja kapeilla kaduilla, Van Hool on mennyt myyntimenestyksestä toiseen Excui Cityllään.

Van Hool tiedottaa jälleen uudesta myyntimenestyksestä. Belfast ostaa nyt 30 Van Hool Excui City diesel-hybridibussia. Toimitukset alkavat syyskuusta 2018. Bussit tulevat vastaamaan pikaliikenteestä Belfastin uudella "Glider" BRT-linjalla, joka yhdistää Itä- ja Länsi-Belfastin ja nk. Titanic-kortteliston 7-8 minuutin vuorovälein. Busseissa on 105 matkustajapaikkaa, ilmastointi, WiFi ja USB-liitännät.

Irizar, tuoreeltaan Vuoden Turistibussi 2018 voittaja i8 mallillaan, esittelee 18 m pitkän sähköjohdin-nivelbussinsa. Autoalan jätti, monialayritys Irizar Group on maailman merkittävimpiä myös sähköbussien valmistajia esiteltyään takavuosina i3 ja i4 hybridi-kaupunkibussinsa, sitten täyssähköisen i2 kaupunkibussin, joka on menestynyt paitsi Espanjan suurkaupungeissa myös Ranskassa.

Solaris, Vuoden Kaupunkibussi 2017 voittaja sähköbussillaan, on mennyt myyntimenestyksestä toiseen sähkö-nivelbussillaan ja sähköjohdin-nivelbussillaan etenkin Saksan kaupungeissa.

VDL kuuluu niin ikään uusiin suurmenestyjiin sähkökaupunki- ja nivelbussimalleillaan.

Volvo on menestynyt sähköhybridi-kaupunkibusseillaan Euroopan suurkaupungeissa. Myös sen täyssähkö- kaupunkibussi on saanut ostajia Euroopassa.

Linkkeri, suomalaisrakenteinen sähkö-kaupunkibussi odottaa edelleen ulkomaisia ostajia. Se esiintyi edukseen ja sai myönteisen vastaanoton lokakuussa Kortrijkin kansainvälisessä bussinäyttelyssä.