MAN - Vaihtoautot

Tanskalainen Danfoss ostaa Lappeenrannassa pääkonttoriaan pitävän sähköisten ratkaisujen asiantuntijan Visedon. Visedo valmistaa älykkäitä sähköisiä ja hybridivoimalinjaratkaisuja meriteollisuudelle, kaupallisille ajoneuvoille ja raskaille työkoneille. Visedo on tehnyt muun muassa sähköisen voimansiirron Sisun hybridikuorma-autoon.

- Uuden teknologian hankkiminen on tärkeä osa kasvuinvestointejamme, ja olen innoissani siitä, että saamme Danfossille hienon tiimin Visedolta kulkemaan tätä kasvun tietä. Sähköistäminen on nopeasti kehittyvä ja erittäin lupaava ala, ja Visedo on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja samalla vahvistaa ja laajentaa tarjontaamme, sanoo Danfossin toimitusjohtaja Kim Fausing.

Visedo yhdistetään Danfoss Power Solutions -liiketoimintayksikköön. Yrityskauppa seuraa Danfossin strategista linjaa tehdä sähköisistä ratkaisuista yhtiön avainosaamisalue ja keskeinen tapa mahdollistaa sähköistäminen maailmanlaajuisessa liiketoiminnassa. Yrityskauppa koskee kaikkia Visedon kansainvälisiä tytäryhtiöitä sekä suunnittelu- ja tuotantolaitosta yrityksen pääkonttorissa Lappeenrannassa. Kaupan osapuolet eivät ole kertoneet kauppahintaa tai kaupan muita ehtoja.