MAN - Vaihtoautot

Uudella ”The Surge” ‑videolla Volvo FH16 kuorma-auto kohoaa merestä Ruotsin rannikolla. Video on kunnianosoitus FH -sarjalle. Videolla juhlistetaan Alicantessa alkavaa Volvo Ocean Race – purjehduskilpailua, jossa maailman ensiesittelyssä on uusi vähäpäästöinen, kaasukäyttöinen Volvo FH LNG kuorma-auto.

Kaasukäyttöiset kuorma-autot ovat olleet puheenaihe kuljetusalalla. Volvo lanseerasi lokakuussa 2017 täysin uudet Volvo FH- ja FM LNG kuorma-automallit, joiden polttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua tai biokaasua. Uusi Volvo FH LNG on ensimmäistä kertaa esillä Volvo Ocean Racessa Alicantessa.

Uudet kuorma-autot ovat suorituskyvyltään, ajettavuudeltaan ja polttoaineenkulutukseltaan Volvon dieselkäyttöisten mallien veroisia. Niiden CO₂-päästöt ovat kuitenkin 20–100 prosenttia dieselkäyttöisiä malleja pienemmät. Volvo Trucksin ympäristöasioista ja innovaatiosta vastaava päällikkö Lars Mårtensson jatkaa:

– Nämä uudet kuorma-autot ovat ilmastovaikutuksiltaan pienempiä, mutta täyttävät silti suorituskykyä, polttoainetehokkuutta ja toimintasädettä koskevat korkeat vaatimukset. Tällaista yhdistelmää alue- ja kaukokuljetusasiakkaamme tarvitsevat, kertoo Volvo Trucks Euroopan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Charles Engelaar.

Haastava purjehduskisa maailman ympäri, Volvo Ocean Race, on käynnistymässä Alicantesta. Seitsemän tiimiä lähtee matkalle, joka huipentuu Haagiin 30. kesäkuuta 2018.
46 000 merimailin reitti kulkee mm. Etelä-Afrikan, Uuden-Seelannin, Hong Kongin, Brasilian ja Walesin kautta. Reitti haastaa niin veneiden miehistön kuin alukset äärimmilleen.