MAN - Vaihtoautot

Iveco on julkistanut uuden Daily Blue Power -tuoteperheen. Kyseessä on kestävä liiketoimintaresurssi kaupunkialueilla toimiville kuljetusliikkeille, joiden tarkoituksena on tarjota Rajoittamattomat Toimitukset -palvelua rikkomatta yhä kiristyviä liikennevaatimuksia kaupunkialueilla. Uusi mallisto ennakoi nämä uudet ympäristövaatimukset ja tarjoaa teknologiset ratkaisut, jotka ovat kestävän kehityksen mukaisia.

Uusi Daily Blue Power ennakoi tulevaisuutta ja tarjoaa valinnan vapautta kolmen eri teknologian välillä: Daily Hi-Matic Natural Power, Daily Euro 6 RDE Ready ja Daily Electric.

Daily Hi-Matic Natural Power on ensimmäinen 8-portaisella automaattivaihteistolla varustettu paineistetulla maakaasulla toimiva ajoneuvo pakettiautoteollisuudessa. Daily Hi-Matic Natural Power perustuu Ivecon laajaan yli 20vuoden kokemukseen maakaasujärjestelmien käytössä. Sen käyttövoimana on 3-litrainen F1C moottori, joka tuottaa 136 hevosvoimaa luokkansa korkeimalla vääntömomentilla 350 Nm. Moottori täyttää Euro 6/D standardit tuottaen 76% vähemmän hiukkasjäämiä, 12% vähemmän NOx -päästöjä kuin IVECOn Euro VI 3.0 –litrainen dieselmoottori. Jos CNG moottorin käyttövoimana käytetään biometaania, CO2 päästöt putoavat jo lähelle nollaa vähenemän ollessa 95%.

Daily Euro 6 RDE Ready on ensimmäinen pakettiauto, joka on testattu ja verifioitu noudattamaan todellisten ajoaikaisten päästöjen (Real Driving Emissions – RDE-ready) mukaisia arvoja. Näin se on valmis vastaanottamaan jo kolme vuotta etukäteen vuonna 2020 voimaan astuvat uudet ympäristö- ja päästörajoitukset. Sen voimanlähteenä on oikein mitoitettu moottori, IVECOn 2.3-litrainen F1A, joka suunniteltiin täydellisesti uudelleen vuonna 2016.

Daily Electricin laajennettu käyttöalue on jopa 200 km todellisissa kaupunkiolosuhteissa ja sen akkujen suorituskyky on optimoitu käytettäväksi kaikissa sääolosuhteissa. Akkuteknologia sallii suuren kuormituksen ja pikalataustilassa täyteen lataus kestää vain kaksi tuntia. Eco-Power -ajotila sekä jarrutustehojen talteenotto parantaa tehokkuutta entisestään. Daily Blue Power Electric tarjoaa pakettiautoluokan laajimman mallivalikoiman, jonka suurimmalla ajoneuvolla kokonaispaino voi olla jopa viisi tonnia, joten jokaiseen tehtävään löytyy varmasti sopiva ajoneuvo.