MAN - Vaihtoautot

Postin ensimmäinen HCT-jättirekka (High Capacity Transport) kuljettaa elintarvikkeita Helsinki-Riihimäki-Jyväskylä välillä. Elintarvikkeita kuljetetaan kahdessa eri lämpötilassa, pakastetuotteet -18 asteessa ja viileätuotteet +2 - +6 asteessa. Yhdistelmään mahtuu yhteensä 44 tonnia elintarvikkeita.

HCT-yhdistelmä on kahden puoliperävaunun ja vetoauton yhdistelmä, joka on toteutettu nykyisillä sarjavalmisteisilla kuljetusyksiköillä. Vetoautona toimii Mercedes-Benz Actros 2653 LS 6X4 F 13. Yhdistelmällä on pituutta lähes 32 metriä ja korkeutta 4,4 metriä. Suurin sallittu yhdistelmämassa on 76 tonnia. Rekassa on automaattinen kaistavahti, hätäjarruavustin sekä koko yhdistelmä on ajovakauden hallintajärjestelmän piirissä.

- Ennakoivalla ajotavalla tämäkin rekka matkaa hyvin miellyttävästi. Yhdistelmässä on noin 200 m3 kuljetuskapasiteettia, mikä on noin 30 prosenttia enemmän kuljetuskapasiteettia kuin niin sanotusti normaalikokoisissa rekoissamme. Tätä kautta voimme vähentää hiilidioksidipäästöjämme, Postin ajoneuvokalustosta vastaava päällikkö Matias Lehtomäki sanoo.