MAN - Vaihtoautot

Cramo laajentaa vuokrattavien rakennuskoneiden- ja laitteiden tuotevalikoimaansa EcoFleet-tuotelinjalla. EcoFleet on Cramon oma nimike, jonka alle kootaan eri laitevalmistajien vähäpäästöisiä laitteita ja koneita. Tuotelinja lanseerataan ensimmäisenä Suomessa, mutta tavoitteena on viedä tuotelinja myös muihin Cramon toimintamaihin Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Baltiassa. 

EcoFleet-tuotelinjan valikoima laajenee jatkuvasti sitä mukaa, kun valmistajat saavat uutta tekniikkaa hyödyntäviä vähäpäästöisempiä tuotteita markkinoille. Kriteerit täyttävät tuotteet pyritään ottamaan Cramolla nopeasti käyttöön.

- Viranomaiset sallivat tietyissä tuotelinjoissa tietyt päästötasot. Jotta tuote voidaan sisällyttää EcoFleet-tuotelinjaan, tulee sen alittaa nämä tasot merkittävästi, kertoo Cramon maanrakennuskoneet-yksikön päällikkö Joni Ihalainen.

EcoFleet-tuotelinja sisältää jo nyt sähkö-, akku- ja hybriditoimisia pieniä pyöräkuormaajia sekä nostin- ja maanrakennuskalustoa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi sisäpurku- tai vihertöihin. Vaikka suuri osa EcoFleet-nimikkeen alla olevista tuotteista ovat sähkö- tai akkutoimisia koneita, voidaan kategoriaan sisällyttää myös polttomoottorilla toimivia uutta tekniikkaa hyödyntäviä laitteita. Ehtona on, että laitteiden päästöt ovat vähäisemmät vanhemman kannan koneisiin verrattuna. Tuotelinjaan kuuluu myös hybriditeknologiaa käyttävät laitteet, kuten esimerkiksi tietyt nostimet tai maanrakennuskoneet.

Vaikka vähäpäästöiset tuotteet ovat kalliimpia hankintahinnaltaan, Cramo pyrkii pitämään EcoFleet-tuoteryhmän vuokraushinnat mahdollisimman lähellä perinteisten tuotteiden hintoja. Näin halutaan tarjota aidosti kilpailukykyistä vaihtoehtoa asiakkaille.