MAN - Vaihtoautot

Saksan Postin omavalmiste, yhdessä RWTH Aachenin kanssa kehitetty kapunkikeskustojen kevyt sähkö-jakeluauto Streetscooter on muodostunut valtavaksi menestykseksi. Saksan Postista on tullut autonvalmistaja, Streetscooterin tuotantomääriä on tuplattu ja sille on löytynyt ostajia myös Saksan Postin ulkopuolelta ulkomailla saakka. Se on jatkuvasti otsikoissa.

Ford tajusi nopeasti tilanteen ja kehitti yhdessä Saksan Postin ja RWTH Aachenin kanssa raskaamman Ford Transitin pohjalta kehitetyn Ford sähkö-Streetscooterin.

Siitä tuli Mersu-valmistaja Daimlerille kiire Streetscooteria tutkimaan. Spiegel-lehden mukaan Daimler vuokrasi tekaistulla huoltoyhtiönimellä Frankfurtissa Streetscooterin ja haki sen pois.

Daimler unohti, että Saksan Postin yritysosoitteisto kattaa koko maan. Se huomasi nopeasti, ettei vuokraajayritystä ollut olemassa. Daimler ei liioin tiennyt, että jokainen Streetscooter on varustettu GPS:llä. Niinpä Saksan Posti löysi helposti vuokraamansa Streetscooterin - Daimlerin huoltokorjaamolta Stuttgartista.

Selvä teollisuusvakoilutapaus, Saksan Posti sanoo. Kilpailijan uuden tuotteen lainaus, yleinen tapa autoteollisuudessa, Daimler puolustautuu.

(Vogel)