MAN - Vaihtoautot

Eduskuntavaaleihin valmistautuvassa Saksassa sikäläinen vasemmistopuolue Die Linke vaatii kuorma-autoliikenteelle ajokieltoa perjantai-iltapäivisin ja öisin. Lisäksi puolue vaatii kuorma-autoille ajokieltoa pääteillä ja paikallisteillä, jotka kulkevat yhdensuuntaisesti moottoriteiden kanssa. Puolue vaatii myös pidennettyjä lepoaikoja ja työehtoja ammattikuljettajille. Myös kuorma-autojen tiemaksuja vaaditaan korotettaviksi ja laajennettaviksi. Kaupunkikeskustoissa kuorma-autoilta olisi kiellettävä jakeluajo, puolue toteaa kaupunkiohjelmassaan. Busseilta olisi puolueen vaatimuksesta kiellettävä rahtikuljetukset. 25,25 m ja sitä pitemmät "hirviökuorma-autot" (Monster-trucks) tulisi kieltää kokonaan.

Perusteluina Die Linke näkee kansainvälisten suuryritysten kärkevän yhä enemmän rahtikilometrejä tuotteiden hintaan. Kokonaishinta on korkea: onnettomuuksia, melua, päästöjä, ympäristö- ja ilmastohaittoja.

"Haluamme kääntää kehitystä, tehdä kuljetukset nykyistä kalliimmiksi ja vahvistaa paikallista elinkeinotoimintaa", Die Linke toteaa.

(Vogel)