MAN - Vaihtoautot

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja venäläinen ITS Russia allekirjoittivat yhteistyösopimuksen älyliikenteen kehittämiseksi. Cavlane-hankkeen tavoitteena on tuottaa erityisesti rajanylitystä palvelevia uusia palveluja, tuotteita ja standardeja. Yhteistyöhön tavoitellaan mukaan yrityksiä koko Euroopan tasolla. Cavlane liittyy Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriön ajamaan hankkeeseen luoda automaattiajoa tukevien liikenneratkaisujen tiekartta.

Hankkeessa esimerkiksi testataan älyliikenteen palveluita autoilijoille ennen ja jälkeen rajanylityksen, kuten Nuijamaan raja-asemalla rajanylityksen sujuvuutta helpottavaa jonotuksesta varoittavaa dataa ja EU:n ajoneuvoviestinnän standardoituja varoitusviestejä.

Cavlane-hanke on koonnut yhteen jo joukon Suomalaisia toimijoita ja yrityksiä. VTT koordinoi kansallista yrityskonsortiota, johon kuuluvat tällä hetkellä Indagon, Nokia, Vediafi, Dynniq ja Infotripla. Venäjän puolella on vastaava yrityskonsortio, jota vetää ITS Russia.

Cavlane pyritään yhdistämään Venäjän hallituksen tukemaan älyliikenneväylään, joka alkaisi Suomen isoimmista kaupungeista, ja se kulkisi Helsingin kautta Pietariin, Moskovaan, Kazaniin ja Kiinaan.