MAN - Vaihtoautot

Pohjoismaiden johtava taksiyhtiö Cabonline ostaa Inva-Taksi Oy:n Taxialta. Koko Taxian kauppa puolestaan on määrä toteutua vuoden kuluttua. Cabonline haluaa uudistaa julkista taksiliikennettä Suomessa mm. digitalisoimalla palveluita.

Cabonlinen tavoitteena on modernisoida suomalaista julkista taksiliikennettä laadusta tinkimättä. Samalla Cabonlinesta tulee täyden palvelun kuljetustalo, kun saman katon alla yhdistyvät sekä perinteinen taksiliikenne, tilausajot ja julkinen taksiliikenne.

-Yli puolet Suomen runsaan miljardin euron taksimarkkinasta muodostuu julkisen puolen taksiliikenteestä. Haluamme olla siinä vahvasti mukana. Inva-Taksi Oy on yksi Suomen kokeneimpia invataksiyrityksiä ja heillä on vankka osaaminen tällä saralla. Nyt tehtävä kauppa antaa Cabonlinelle erinomaiset lähtökohdat julkisiin kilpailutuksiin, sanoo Cabonline Finlandin toimitusjohtaja Topi Simola.

Simolan mukaan Cabonlinen digitaalinen osaaminen voi parantaa kuljetushankintojen laatua ja tuoda myös tehokkuutta julkiselle puolelle.

Inva-Taksi Oy:llä ja sen työntekijöillä on vuosikymmenten kokemus vaativastakin henkilökuljetuksesta. Nyt toteutetun kaupan myötä osaaminen säilyy, mutta samalla yhtiö saa taakseen vahvemmat hartiat ja joustavamman kapasiteetin.

Asiakkaille muutos ei näy toistaiseksi mitenkään vaan kuljetukset ja sopimukset jatkuvat nykyisellään.

Cabonline osti kesäkuussa etenkin yritys- ja yksityisasiakkaiden taksipalveluista tunnetut Kovasen ja Mankkaan Taksin. Nyt toteutuvan kaupan jälkeen Cabonlinella on Suomessa 700 työntekijää ja 270 autoa.