Scania kevätkiertue 2108

Poliisi on hankkimassa uutta automaattista liikennevalvontalaitteistoa. Automaattivalvontalaitteistoilla valvotaan ajoneuvojen nopeuksia ja liikennevaloissa punaisia päin ajamista. Nopeuden mittaustekniikka vaihtuu, kun luovutaan tien pintaan sahattavista induktiosilmukoista. Mittaustekniikka voi perustua joko laservaloon tai olla kehittyneempää tutkatekniikkaa. Nykyisiä automaattivalvontalaitteistoja käytetään niiden elinkaaren loppuun asti.

Poliisihallitus julkaisee kesäkuussa hankintailmoituksen kilpailuttaakseen vuoden 2017 aikana automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan. Kilpailutus sisältää kiinteisiin valvontapisteisiin sijoitettavan automaattivalvontalaitteiston sekä laitekotelot tarvikkeineen ja varaosineen, autoihin asennettavan automaattivalvontalaitteiston tarvikkeineen ja varaosineen sekä huolto- ja korjauspalvelut laitteistojen osalta.

Hankintasopimuksen arvo viiden vuoden sopimuskaudelle (sis. kahden vuoden optiovuodet) on noin 6 - 8 miljoonaa euroa ja se sisältää myös Liikenneviraston sopimuskauden aikaisia hankintoja. Koko sopimuskauden aikana automaattivalvontalaitteistoja tullaan hankkimaan arviolta 150 kappaletta. Sopimuskausi on määrä alkaa alkuvuodesta 2018.